Полната месечина често има големо влијание на луѓето и е врзана со многу различни ситуации. Пет хороскопски знаци особено ќе ја почувствуваат нејзината енергија во периодот 5-6 јуни.

Најранливи ќе бидат Рибите, бидејќи оваа Месечина минува низ нивниот знак. Пред нив се ситуации кои значително ќе влијаат на нивната емоционална состојба. Ќе бидете подложни на промени на расположението, а можно е да останете сами што и да планирате со некоја личност. Можно е да се оддалечите од реалноста.

Уште еден знак кој ќе ја почувствува оваа полна Месечина се Биковите. Претставниците на овој знак се многу емотивни, но и подложни на туѓото мислење. Тие претеран се нервираат што другите ќе помислат за нив, а овој проблем особено ќе биде присутен сега. Ќе станат раздразливи и депресивни. Можен е период кога ќе бидат подложни на пороците.

Раковите се уште еден знак кој ќе го почувствува влијанието, но кај нив тоа ќе се однесува на здравјето. Ќе чувствувате тахикардии и краток здив, но не треба воопшто да се грижите бидејќи тоа не е поврзано со здравјето, туку со пад на енергијата. Сепак, за жал можна е мала депресија кај нив во текот на овој период.

Девиците ќе почувствуваат покачен крвен притисок и можни проблеми со дишењето. Одговорните Девици се грижат многу за своето здравје, но треба да се одморат добро овој период и да внимаваат на исхраната и пороците.

Последниот знак кој ќе ја почувствува енергијата на полната Месечина се Близнаците. Тие еден момент ќе бидат една личност, а другиот друга, што често се случува за овој знак, но исто така ќе им се менува расположението често, а и начинот на размислување. Во овој период на месецот, тоа ќе биде особено тешко и опасно. Внимавајте да не направите некакви штетни потези.