Професорка на Медицинскиот факултет со кампања и притисок врз студентите да гласаат на референдумот, почитувајќи ги начелата на старата „комуњарска“ школа, како да се изнуди резултат!

Кампања и притисок на клиниките и меѓу студентите на Медицинскиот факултет во Скопје. Професорите наместо да се грижат за образованието на студентите, или здравствената политика, како и за пациентите тие…

Кампања и притисок на клиниките и меѓу студентите на Медицинскиот факултет во Скопје. Професорите наместо да се грижат за образованието на студентите, или здравствената политика, како и за пациентите тие интензивно се вклучуваат во актуелните теми и тоа ни помалку ни повеќе со повик до сите студенти да излезат на референдумот кој не се однесува само на името и договорот со Грција, туку и на ЕУ и НАТО или на, како што често го викаат, референдум со прашање со три непознати.

Професорката на Медицинскиот факултет Даниела Чапароска коментирајќи на Фејсбук на постови кои некогаш се за негогаш против референдумот на еден од нив ги повикува студентите да гласаат, и оди и понатаму вели „тоа е единствената шанса да се вреднува вашиот труд и залагања“.

 

-Ги повикувам сите студенти на Медицински факултет, по општа медицина медицина, стоматолози, физиотерапевти, логопеди, високи медицински сестри и радиолошки технолози си кои сите овие години деноночно работевме и да ги совладуваме задачите да излезат на референдум зошто тоа е единствената шанса да се вреднува вашиот труд и залагања. Ние сите заедно сакаме да бидеме дел од ЕУ и НАТО!, коментира професорката Чапароска на Фејсбук.

Има и податоци за состојбата на дотичната професорка која е претседател на управен одбор на токсикологија, колку сиротата нема и кои се и какви се тоа челниците водени од учењето и прирачниците на старата „комуњарска“ школа, каде со вршење на притисоци и закани ги повикуваат студентите и сите останати да излезат на референдум, тоа било „за наше добро“. Кажи си јасно професорке кои ти се ставовите, интересите и што е тоа што позадински сакаш да го постигнеш и со притисок и закана да го изнудиш од колегите во фелата и од студентите, специјализантите и се околу тебе што труеш со повик за референдум. – посочија неофицијално и во страв од освета и реваншизам од професорката, група студенти на медицинскиот факултет.

 


Related Articles