Вкупната бројка на ковид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 5595, бројката на оздравени пациенти е 2166, на починати е 265, а во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 3164. Од вчерашните тестирања три се контролни, во моментов дистрибуцијата по градови е следна:

• Скопје 2730, активни 1800
• Куманово 723, активни 268
• Дебар 83, активни 31
• Штип 290, активни 184
• Прилеп 240, активни 20
• Тетово 603, активни 355
• Струга 389, активни 107
• Велес 171, активни 30
• Битола 44, активни 15
• Охрид 131, активни 107
• Кавадарци 11, активни 5
• Гостивар 91, активни 52
• Гевгелија 10, активни 4 (2 лица од ПЕ Гевгелија се жители на Богданци) • Струмица 13, активни 9 • Крива Паланка 13, активни 7 • Радовиш 4, активни 0 • Крушево 6, активни 3 • Кочани 63, активни 27 • Пробиштип 14, активни 9 • Демир Хисар 1, активни 0 • Македонски Брод 3, активни 1 • Пехчево 5, активни 2 • Берово 2, активни 1 • Валандово 6, активни 4 • Виница 3, активни 0 • Делчево 1, активни 0 • Кратово 4, активни 1 • Свети Николе 20, активни 18 • Кичево 16, активни 12 • Ресен 85, активни 83 • Неготино 20, активни 9 ( 10 лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија).

Активни случаи по општини Скопје заклучно со вчера (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје)
• Чаир – 416
• Аеродром – 141
• Бутел – 136
• Гази Баба – 151
• Центар – 123
• Карпош – 121
• Сарај – 138
• Кисела Вода – 109
• Ѓорче Петров – 88
• Студеничани – 94
• Шуто Оризари – 77
• Арачиново – 51
• Илинден – 32
• Петровец – 16
• Чучер Сандево – 17
• Сопиште – 12
• Зелениково-2
• Странец – 3
• Нераспределен-7