Скопје утрово меѓу 10-те најзагадени градови во Светот

Скопјани повторно се трујат. Мерните станици и утринава повторно покажуваат енормно загадување на воздухот во градот Скопје и околината. Македонскиот главен град денеска повторно се најде во топ 10 најзагадени…

Скопјани повторно се трујат. Мерните станици и утринава повторно покажуваат енормно загадување на воздухот во градот Скопје и околината.
Македонскиот главен град денеска повторно се најде во топ 10 најзагадени градови во Светот.

Приматот на најзагаден град во Светот го има Лахоре во Пакистан, а од градовите во регионот по загаден воздух од нас, дишат граѓаните на Сараево и Приштина.

Најзагадени општини во Скопје утринава беа околините на Аеродром, Ново Лисиче, Центар, Карпош и Кисела Вода.


Related Articles