Вкупно 19 лица во Србија се заразиле со коронавирус. До изутринава, според надлежните институции, вкупно 160 лица биле тестирани за новиот вид вирус.

Од синоќа до изутринава биле тестирани примероци од девет лица, од кои едниот бил позитивен за новиот коронавирус, додека другите биле негативни.