Ознака: бугарија

Соседните земји ги олеснуваат мерките воведени поради пандемијата со Ковид-19

До 20-ти март Бугарија ќе ги укине сите ограничувања во земјата

Здравство 10 месеци ago

Во Бугарија се уше нема регистриран случај на сојот омикрон

Здравство 11 месеци ago

Бугарија регистрираше рекорден број на починати и повеќе од 5000 нови заболени од ковид-19

Здравство 11 месеци ago

Бугарија денеска пријави рекорден дневен број на заразени и починати од Ковид-19

Здравство 11 месеци ago

Сегашниот бран на пандемијата во Бугарија може да предизвика исцрпување на капацитетите во болниците

Здравство 11 месеци ago

Во Бугарија регистрирани се скоро 5000 нови заболени од Ковид-19 за еден ден

Здравство 1 година ago

Од утре Бугарија поради коронавирусот не дозволува влез за патници од овие земји

Здравство 1 година ago

И Бугарија ќе претстави своја вакцина против Ковид-19 наесен

Здравство 2 години ago

Бугарија: Имаме само три недели до следниот пик на коронавирусот