Ознака: уницеф

Секој трети адолесцент има симптоми на депресија

УНИЦЕФ: Македонија го зазема второто место во светот по бројот на невакцинирани деца

Социјала 3 години ago

Уницеф: Секое седмо дете и адолесцент на возраст од 10 до 19 години живее со ментално нарушување

Социјала 3 години ago

ОН: Економскиот колапс и финансиската криза го изложуваат на ризик пристапот до безбедна вода во Либан

Животен стил 4 години ago

Децата над 12 години треба да носат заштитни маски за лице

Здравство 4 години ago

Првата седмица од август е светска седмица на доењето

Социјала 4 години ago

Ковид-19 ја засили детската сиромаштија и семејното насилство во Македонија

Социјала 6 години ago

Секое трето дете во Македонија се соочува со емоционална негрижа според Перкс

Социјала 6 години ago

Во Македонија секое второ дете се воспитува со тепање – УНИЦЕФ и ЕУ предупредуваат дека сосотојбата е сериозна!

Социјала 6 години ago

Загрижувачки податоци од истражување на УНИЦЕФ – 79 отсто родители во Македонија ги воспитуваат децата со тепање и психичко казнување