Источна Турција вчера беше погодена од силен земјотрес. Бројот на загинати и повредени постојано расте, засега бројот на жртвите се искачи на шест а овредени се околу 80 лица.

Спасувачките екипи се на терен, и ја започна потрагата за спасување на преживеани од под рушевините.

На социјалните мрежи, наголемо се споделува видео од еден татко кој се поставил како потпора за да ги спаси децата, тој за жал не преживеал а не се знае ниту судбината на неговите две деца .