Цените на нафтата забележаа пад од 4,75 проценти и се продава за 11,02 долари за барел.

Цената на нафтата Брент за достава во јуни 2020 година на берзата во Лондон забележа пад од 13,55 отсто и барел се продава за 16,71 долари. Првпат од ноември 2001 година барел нафта чини помалку од 17 долари.

Цената на нафтата постојано е во пад од почетокот на пандемијата со новиот коронавирус.