Црвениот Крст на Македонија обелодени дека се собрани вкупно 16,6 милиони денари за настраданите од земјотресот во Драч, Албанија.

13,2 милиони се собрани од донации од компании, од телефонски оператори 2,67 милиони, од граѓани 238 илјади, а од општински организации биле донирани 444 илјади денари.