Во Вухан нема нови случаи на „ковид-19“

Кинескиот град Вухан, првобитниот епицентар на новиот коронавирус, денес објави дека нема нови инфекции пренесени едни на други, што е знак на надеж за светот и поука за строгите мерки…

Кинескиот град Вухан, првобитниот епицентар на новиот коронавирус, денес објави дека нема нови инфекции пренесени едни на други, што е знак на надеж за светот и поука за строгите мерки потребни за да се спречи неговото ширење.

Но, се чини дека Италија ќе ја надмине кинеската стапка на смртност од коронавирус, кој се прошири во САД и во Европа, објави АП.

Според последните информации на „Worldometers“, бројот на заразени oд коронавирус во светот е 219.345, додека бројот на починати е зголемен на 8.969. Од вкупниот број заразени, закрепнале 85.745 лица.


Related Articles