Граѓаните гневни на Министерството за здравство и министерот Венко Филипче кој со прст не мрднува за пациентите иако тоа го ветуваше пред граѓаните.

Денеска дождот буквално направи „езеро“ во една од уличките во Клиничкиот центар „Мајка Тереза“. Видеото кое беше објавено на Фејсбук страната „Здравство- Македонија“, прашува дали пациентите треба да пливаат за да стигнат до потребниот оддел?

Клинички центар

Денеска улиците на Клиничкиот центар се поплавени, пациентите треба да пливаат за да стигнат до потребниот одел.

Gepostet von Здравство – Македонија / Zdravstvo Makedonija am Montag, 17. Juni 2019

Пациентите кои се справуваат со лошите услови во болниците се гневни на тоа што и пред болниците е вистински хаос и мизерија, погледнете.

Каде сте министре Филипче, да излезете да се справите со кризите како тоа што го правеше Коце Трајановски? Каде сте кога е густо на пациентите и на болните? – прашува јавноста. Зошто кога има ваква ситуација пациент неможе око да ви види на место на настанот? Пациентите се прашуваат и воедно бараат одговор од министерот Филипче