Со реновирање на внатрешноста на објектот, Општина Аеродром ја заврши втората фаза од проектот за реконструкција на објектот на клонот „Пчелка 2“ во населбата Лисиче кој е дел од детската градинка „Буба Мара“. Инвестицијата опфати промена на подот, бојадисување на ѕидовите, промена на осветлувањето и комплетна реконструкција на останатите делови од внатрешноста.

Градоначалникот Муцунски кој денес ја посети детската градинка истакна дека реконструкцијата на овој, но и други објекти за социјална заштита, се потврда за одговорниот однос кон јавните средства и грижа за дечињата во Аеродром, нагласувајќи дека унапредувањето на условите со ваков тип инвестиции ќе продолжи и во текот на целата година, известува општина Аеродром.

Во првата фаза беше реконструиран надворешниот дел од објектот, а со целосното завршување на реконструкцијата, овозможивме енергетска ефикасност на објектот и подобри услови за дечињата кои се згрижени тука. Проектот се реализираше со средства од буџетот на Општина Аеродром, се додава во соопштението.