Доколку се прашувате во каква состојба е вашиот црн дроб, можеби би требало да проверите дали патите од некои симптоми кои би можеле да укажуваат на невољи?

Постојат повеќе знаци дека вашиот црн дроб е полн со токсини.

Прочитајте кои се и обидете се да се присетите дали патите од некои од овие симптоми:

Хроничен замор
Негативни емоции
Исцрпеност
Мигрена
Хронична болка во зглобовите
Ексцесивно потење
Проблем во варењето на мастите
Алергии
Акни и проблематична кожа
Гасови, надуеност, болки во стомакот, запек, дијареа
Хормоналната нерамнотежа
Исто така, проверете ги и овие знаци:

Анксиозност и депресија
Хемиска чувствителност
Хронично лош здив
Необјаснето зголемување на телесната тежина