Бананите можат да ви го подобрат животот, вие верувајте или не но навистина е така. Еве и зошто!?

Вашата секојдневна исхрана мора да содржи и овошје, а ако веќе можете да бирате, нашиот совет се бананите.

Ова слатко тропско овошје има одличен вкус, не е скапо и во мали количини може да ви пружи многу.

Истражувањата покажале дека само две банани на ден се доволни за да ви го подобрат организмот и да ве направи да се чувствувате подобро и поздраво.

Две зрели банани во текот на денот помагаат: во борба против депресијата, одржување ниво на енергија во текот на денот, намалување на пристисок поради тоа што содржи калиум, помага во зголемување на густината на коските, помага во одржување на влагата во кожата и помага да се одлободите од мамурлакот.