Мандарината е уште едно одлично овошје што се појавува на пазарите при крајот на есента и потоа ни е достапно дури и преку целата зима.

Прочитајте зошто се добри за вас:

Го намалуваат лошиот холестерол

Истражувањата покажале дека кожата на мандарината содржи хранливи состојки кои ефикасно го намалуваат „лошиот холестерол“.

Ја одржуваат линијата

Нискокалорични се, а нивните активни хранливи состојки штитат од дијабетес тип 2 и затнување на крвните садови.

Го поправаат расположението

Мирисот на мандарина помага при стресот, депресијата и анксиозноста. Ако имате лош ден и сакате да се релаксирате, обидете се да го сторите тоа со помош на мандарините.