Во Русија преку 10.000 нови случаи на Ковид-19

Во Русија во последните 24 часа повторно се забележани повеќе од десет илјади новозаразени со коронавирус. Кризниот комитет соопшти дека заболеле нови 10.598 лица, што е 4,2% повеќе од претходниот…

Во Русија во последните 24 часа повторно се забележани повеќе од десет илјади новозаразени со коронавирус.

Кризниот комитет соопшти дека заболеле нови 10.598 лица, што е 4,2% повеќе од претходниот ден, а од почетокот на епидемијата вкупно се заразени 262.843 лица.

Во последните 24 часа починале 113 лица, односно вкупно 2.418 од почетокот на епидемијата. Оздравеле 4.696, вкупно 58.226.

Како и претходните денови, скоро половина од новозаразените лица немале клинички симптоми на коронавирусот.

Во Москава се забележани вкупно 135.464 случаи на инфекција од вирусот, а за последните 24 часа 4.748.


Related Articles