63 годишен кавадарчанец почина поради компликации од грип. Тој е 23-тата жртва на грипот оваа сезона. Починал минатата недела на Клиниката за инфективни болести поради компликации од вирусот, а имал и хронични заболувања.

Податоците од Институтот за јавно здравје, покажуваат дека оваа сезона има повеќе од 20.000 заболени од грип. Најголем број на случаи се регистрирани во Скопје, Струмица и Кавадарци.

Меѓу жртвите оваа сезона имаше и деца.