Изминатата недела три лица починаа од компликации од грип во Црна Гора, а од почетокот на сезоната се пријавени 27 смртни случаи, соопшти Институтот за јавно здравје.
Институтот објави дека минатата недела на Центарот за контрола и превенција на инфективни болести беше објавено дека двајца мажи, од 70 и 68 години и 85-годишни жени, починале.


Во Црна Гора минатата недела беа пријавени 177 луѓе со симптоми слични на грип во лабораторија за медицинска микробиологија на Институтот се изолирани 19 случаи на вирус на грип А тип А.
Од почетокот на сезоната, лабораторија потврди 470 случаи на грип.