МЕРКИТЕ КОИ ГИ УСВОИ ВЛАДАТА СЕ МЕРКИТЕ КОИ ГИ ПРЕДЛОЖИ ВМРО-ДПМНЕ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО КOPOHА

Генералниот секретар и носител на листата на пратеници во изброната единица три на ВМРО-ДПМНЕ, Игор Јанушев во емисијата „Топ Тема“ истакна дека сетот на мерките кои што ги усвои Владата…

Генералниот секретар и носител на листата на пратеници во изброната единица три на ВМРО-ДПМНЕ, Игор Јанушев во емисијата „Топ Тема“ истакна дека сетот на мерките кои што ги усвои Владата впрочем беа оние мерки кои што само ден претходно ги предложи опозицијата.

Според него факт е дека министерот Филипче и целата Влада го изневери македонскот народ при справувањето со пандемијата на коронавирусот во однос на задоцнетото делување за превенција на ширењето на заразата, но посочи дека за ова и за се што претходело ќе има одговорност.

-Сетот на мерки кои што се усвои од страна на Владата пред неколку дена беше всушност сетот на мерки кои што ВМРО-ДПМНЕ ги предложи ден претходно. Факт е дека целосно погрешија, целосно го изневерија македонскиот народ во однос на делувањето, доцнењето, но како партија бидејќи здравјето и животот на граѓаните ние пред се и над се во овој период ќе се воздржиме од било какви коментари, но и како за се друго оние кои што погрешија и делуваа како не треба ќе одговараат. Би се навратил на две работи само кои што беа кажани од страна на господинот Николоски, веројатно нивното системско делување на програма, понуди и кандидати јас би се надевал дека само така ќе продолжат, бидејќи не видовме никаква понуда, а кандидатите кои што ги видовме станува збор за тотално истрошени кадри, вели Јанушев.


Related Articles