Агенцијата за храна и ветеринарство ги информира потрошувачите дека се отповикува следниот небезбеден производ – QADRONE VERIEGATO Geechele 400, поради присуство на хлопирифос.

Инаку хлопирифос е пестицид кој ги уништува инсектите и црвите, а предизвикува главоболка, замаглен вид и други последици по човековото здравје.

Сериски број/лот: 15.10.2023
Рок на употреба: 15.10.2023
Производител: GECCHELE Italy
Увозник: ВЕРОПУЛОС ДООЕЛ Скопје
Дистрибутер: IL FORNAIO DEL CASALE S.p.A Italy

Kрајните потрошувачи кои гo имаат купено горенаведениoт производ со посочениот сериски број/лот, истиот да нe гo консумираат и да гo вратат на местото од каде гo купиле.