Идните невести на кои им се ближи свадбата веројатно веќе паничат за изгледот и сакаат да симнат уште некој килограм.

Нормално, секоја жена сака да изгледа совршено како невеста, па пред свадба сака да се доведе до идеална форма.

За таа цел, потребно е да се водите по одреден (строг) режим на исхрана, да си скратите од некои задоволства и да се фокусирате на прочистување.

Ако не сакате да бидете подуени, да се чувствувате непријатно и наместо тоа сакате да чекорите самоуверено во венчаницата, следниов план за исхрана ќе ви биде од корист.

Како да ја постигнете посакуваната форма ако денот за свадбата се наближува?

Ден 1

Прв појадок: 2 јаболка, 1 портокал, 1 шолја зелен чај без шеќер

Втор појадок: (2-3 часа по првиот појадок) 1 јаболко, 1 чаша негазирана, минерална вода

Ручек: 2 чаши чиста вода, 2 портокали, 100g пилешко на скара со зелена салата

Вечера: 1 чаша чиста вода, пола портокал, пола јаболко, 1 варено јајце + 100g салата од зелка

dieta-za-nevesti-6-dnevno-meni-so-koe-kje-bidete-vo-forma-do-svadba-02.jpg

Ден 2

Прв појадок: 2 портокали, 1 шолја зелен чај без шеќер

Втор појадок: (2-3 часа по првиот појадок) 2 јаболка, 1 чаша чиста вода

Ручек: 2 шолји минерална вода, 2 портокали, парче риба (околу 100g), лажица спанаќ или блитва

Вечера: 1 чаша чиста вода, 3 јаболка

dieta-za-nevesti-6-dnevno-meni-so-koe-kje-bidete-vo-forma-do-svadba-03.jpeg

Ден 3

Прв појадок: 3 портокали, 1 шолја зелен чај без шеќер, 1 лажица мед

Втор појадок: (2-3 часа по првиот појадок) 1 јаболко, 1 шолја чиста вода

Ручек: 1 чаша чиста вода, 1 јаболко, 80g младо сирење, салата од цвекло (100g)

Вечера: 1 чаша чиста вода, 1 јаболка, 1 мандарина

dieta-za-nevesti-6-dnevno-meni-so-koe-kje-bidete-vo-forma-do-svadba-04.jpg

Ден 4

Прв појадок: 1 јаболко, 1 портокал, 1 шолја зелен чај без шеќер

Втор појадок: (2-3 часа по првиот појадок) 2 јаболка, 1 шолја минерална вода

Ручек: 1 чаша чиста вода, 1 портокал, 2 парчиња интегрален леб со намаз од варени и пасирани моркови

Вечера1 чаша минрална вода, 1 јаболко, 1 портокал

dieta-za-nevesti-6-dnevno-meni-so-koe-kje-bidete-vo-forma-do-svadba-05.jpg

Ден 5

Прв појадок: 2 јаболка, 1 портокал, 1 шолја зелен чај без шеќер

Втор појадок: (2-3 часа по првиот појадок) 1 портокал, 1 шолја минерална вода

Ручек: 1 чаша чиста вода, 3 јаболка

Вечера: 1 чаша минерална вода, 1 портокал, 1 шолја јогурт без масти

dieta-za-nevesti-6-dnevno-meni-so-koe-kje-bidete-vo-forma-do-svadba-06.jpg

Ден 6

Прв појадок: 1 јаболко, 1 шолја зелен чај без шеќер, 1 лажица мед

Втор појадок: (2-3 часа по првиот појадок) 1 јаболка, 1 портокал, 1 чаша чиста вода

Ручек: 1 чаша чиста вода, 1 портокал, 100g бело пилешко месо со сезонска салата (без масло)

Вечера: 1 чаша минерална вода, 2 јаболка, 200g кисело млеко

dieta-za-nevesti-6-dnevno-meni-so-koe-kje-bidete-vo-forma-do-svadba-07.jpg

Напомена:

  •  За ручек и вечера, секогаш прво изедете го овошјето, а 15 минути подоцна останатата храна (пилешко, риба, јајце, јогурт, кисело млеко…)
  • Вода може да пиете и помеѓу оброците
  • Вечерајте најмалку 2 часа пред спиење
  • Кога можете, вклучете и физичка активност

dieta-za-nevesti-6-dnevno-meni-so-koe-kje-bidete-vo-forma-do-svadba-08.jpg