Во моментов Кичево е најзагадениот град во Македонија.

Ситуацијата во Македонија станува се по алармантна, бидејќи загаденоста расте, а власта молчи.

Граѓаните на Кичево, Струмица, Скопје, Тетово, Гостивар… се гневни и бараат итно да се превземат мерки против загадувањето.