Во последните 24 часа во Германија како последица од коронавирус починале осум лица.

Вкупниот број за починати од Ковид-19 во оваа земја се 8.763, пренесува Ројтерс.

Според податоците на Институтот за заразни болести, заразени се 185.674 лица, а во последните 24 часа пријавени се нови 258 случаи.