Институтот за јавно здравје денеска соопшти дека во референтните лаборатории, досега биле направени 258 тестови за детектирање на Ковид-19. Сите резултати се трансферитаат до Владата.

Ова го изјави директорот на Институтот, Шабан Мемети кој додаде дека има доволно реагенси и дека ќе ги има во иднина, и затоа нема потреба од грижа кај граѓаните.