Комисија за здравство на ВМРО-ДПМНЕ: Три години на власт, а никој не памети еден капитален проект во здравството

Комисијата за здравство на ВМРО-ДПМНЕ на својот Фејсбук профил сподели статус во кои пишува дека Министерството за здравство три години е на власт, а никој не памети еден капитален проект…

Комисијата за здравство на ВМРО-ДПМНЕ на својот Фејсбук профил сподели статус во кои пишува дека Министерството за здравство три години е на власт, а никој не памети еден капитален проект во здравството.

-Три години на власт, а никој не памети еден капитален проект во здравството.
Зошто?
Затоа што такви нема. Но се паметат пропаднатите тендери, пропаднатите физибилити студии, директорите бизнисмени избрани по непотизам, зголемената апатија на пациентите итн.
Затоа друг пат кога Венко ќе бара совети, еве еден бесплатен, започни да си ја работиш работата за која си платен.

Престани да мислиш како да го уништиш јавното здравство и како да направиш пари за себе…, стои во статусот на Комисијата за здравство на ВМРО-ДПМНЕ.

 


Related Articles