Интернет страната за мониторинг на загаденоста во светот утрово го рангира нашиот главен град на високото трето место на листата најзагадени градови. Како што може да се забележи, позагадени од Скопје за неколку единици, се само Кабул во Авганистан и Калкута во Индија!

Загадувањето се однесува на присуство  на токсичните честички, ПМ 2.5.