Сосема е нормално вашите стапала да попримат непријатна миризба бидејќи имаат речиси 250.000 потни жлезди. Додека потта сама по себе не смрди, се почнува да се зголемува со растењето на температурата.

Педијатрите истакнуваат дека смрдеата настанува во моментот кога потта подолго време стои на вашата гардероба или тело, а тогаш бактериите почнуваат да се шират.

Но, што можете да направите за да бидете сигурни дека вашите стапала во патиките ќе издржат цел ден? Решението се крие во есенцијалните масла.

Додадете неколку капки масло од чемпрес или нане во вашата купка. Ова не само што ќе ви помогне да се ослободите од непријатната миризба, туку исто така ќе имате одличен ефект врз уништувањето на бактериите кои предизвикуваат непријатен мирис.