Ако празничниот стрес ви затропал на врата, време е да му обрнете внимание на ова растение кое е познато по својот релаксирачки и смирувачки ефект – а станува збор за камилицата!

За разлика од популарните лекови за ублажување на анксиозноста, таа не создава зависност и не е штетна, а покрај тоа го зголемува нивното на глицин – аминокиселина што ги опушта нервите и мускулите.

Затоа, кога и да почувствувате нервоза, направете си еден чај од камилица и неколку минути после консумирањето, буквално ќе почувствувате како стресот и напнатоста исчезнуваат.