Во спротивно, веднаш фрлете ги во машина за перење, бидејќи се најголем извор на инфекции.

Тие се полни со бактерии од рацете и од храна и речиси секогаш влажни, што е совршена основа за нивно размножување. Ако сте во можност, користете хартиени крпи.

Памучните крпи за садови перете ги во машина на температура од 60 до 90 степени.