Намирница која често во маркетите е на намаление, а ретко кој би ви рекол дека е штетна за човечкиот организам и дека веднаш треба да ја исфрлите од вашата исхрана!

Иако знаеме дека може да биде многу вкусна, но стручњаците се согласни дека таа е толку полна со отрови, хормони, фекални материи, пестициди и антибиотици.

Виршлите се прават од отпадот на животинските органи, рскавица, коски, црева, нерви и други делови на органите.

По деталните истражувања кои ја истражувале поврзаноста на оваа храна и настанувањето на карциномот, резултатите биле поразувачки.

Составот на виршлите е над 50 отсто отров. Светскиот фонд за истражување на ракот навел дека луѓето би требало да ја исфрлат оваа месна преработена намирница од исхраната и тоа што побрзо, ако сакаат да го сочуваат здравјето.

Освен виршлите, на оваа листа се наоѓаат и паштетите, колбасите, шунката и останатите фабрички спакувани месни „деликатеси“.