Зголемениот холестерол може сериозно да му наштети на вашето здравје и за негавата нормализацијата треба само неколку работи. Грижете се за себе,вашата исхрана и вашата околина и ослободите се од ова, на изглед не така опасен здравствен проблем.

Ако ги следите овие пет совети и го конзумирате овој природен лек,со неверојатна брзина може да го доведете вашиот холестерол во нормала:

  1. Намалување на внесот на животински масти (производи од сушени меса, полномрсно млеко, мрсно месо) и хидрогенизираните масти (подготвени јадења,слатки печива и колачи).
  2. Бавете се со физичка активност, особено аеробна (одење, трчање, велосипедизам, пливање).
  3. Не заборавајте за овошје и зеленчук. Препорачливо е да се јаде барем еден оброк од овошје и зеленчук дневно.
  4. Контролирајте го притисок. Акумулацијата на холестеролот во артериите го зголемува крвниот притисок, што го зголемува ризикот од инфаркт.
  5. Избегнувајте стрес и најдете време да се опуштите. Континуирана Изложеност на стрес е штетна за здравјето на кардиоваскуларниот систем.