Билката може да ги отстрани токсините од човечкото тело и исто така да помогне во формирањето на белите крвни клетки

Експертите ја посочија билката што е во состојба да се справи со повеќе од 50 болести. Се смета дека е силен антисептик и има антивирусни својства.

Оваа билка е позната како мајчина душица. Според публикацијата „Актуелни новости“, мајчина душица е анестезирана и е исто така моќен природен антибиотик.

Оваа билка може да излечи грип, да излечи стрептококи и габи од родот Кандида. Покрај тоа, мајчина душица придонесува за уништување на микроорганизмите, што резултира со подобри заштитни функции на организмот.

Покрај тоа, билката може да ги отстрани токсините од човечкото тело и исто така да помогне во формирањето на белите крвни клетки.

Според експертите, разреденото масло со вода може да помогне во борбата против стафилокока и исто така да убие до 90% од сите штетни вируси во рок од три часа за време на испарувањето.

Мајчина душица се користи и против заразни респираторни заболувања, за борба против кашлица, за лекување на воспаление на гркланот.