Прочитајте ги следниве неколку начина на кои маслиновото масло допринесува за убавината и здравјето на вашата коса.

  • Го намалува првутот

Првутот се јавува поради исушено теме на главата што може да предизвика и некои други проблеми на површината на кожата на главата. Маслиновото масло добро хидрира и дополнително ја храни кожата на главата, па затоа може ефикасно да го отстрани првутот.

  • И’ дава волумен на косата

Сувата и залепена коса без енергија претставува проблем за многу жени, но маслиновото масло нуди решение и за овој проблем и на кожата и’ дава дополнителна хидратација и и’ дава волумен.

  • Косата ќе ви биде посјајна и поцврста

Маслиновото масло содржи витамини А и Е како и антиоксиданси кои им помагаат на влакната да станат поцврсти и посјајни. Ова масло е вистинска храна за вашата коса.

  • Го забрзува растот на косата

Редовната употреба на маслиново масло во негата на косата го поттикнува нејзиниот раст.

  • Ја прави мека на допир

Хидратантните својства на ова масло влијаат на квалитетот на влакното и ја прават косата мека и свиленкаста. Првутот се јавува поради исушено теме на главата што може да предизвика и некои други проблеми на површината на кожата на главата.