Тим истражувачи од универзитетот во Жеџанг во Кина вели дека постојат десетици мутации од новиот коронавирус. Најопасните, велат тие, се забележани во Кина, а слични мутации се шират и низ цела Европа, пренесува South China Morning Post.

Послаби секвенци на овој вирус се забележани во Америка.

Истражувањето го пренесува порталот Убавина и здравје.