Откако во медиумите беше објавена веста дека директорката на Клиниката за кожни болести заразена со корона вирус пет дена одела на работа, во јавноста беше споделена и вест дека и директорката на кумановската Општа болница била на патување во Италија но не се придржувала до препораката за самоизолација.

„Доколку е точно дека директорката на кумановската Општа Болница била на патување во Италија, а НЕ се придржувала до препораката за 14-дневна самоизолација и денес била на работа, БАРАМ ИТНО Министерот за здравство истата да ја разреши!, напиша претседателот на ВМРО-ДПМНЕ од Куманово, Бране Петрушевски.

Тој порача дека ваква општествена неодговорност не смее да помине без санкции!