Британската здравствена агенција спровела студија во која се покажало дека лошо влијае врз билките, но и врз човечкото здравје.

Во денешно време многу е тешко животот да се замисли без Wi-Fi интернет.

Поради поврзувањето на интернетот, нашите бежични уреди кои користат рутери, кои емитуваат електромагнетни бранови или WLAN сигнали, можат да бидат опасни по здравјето на човекот.

Резултатите од преголема изложеност на Wi-Fi, според студијата на британската здравствена агенција се:

  • постојани силни главоболки
  • хроничен замор
  • несоница
  • болка во ушите
  • деконцентрација

Главната работа која може да ја направиме е на некој начин да се бориме од деструктивното влијание на технологијата. За почеток, обидете се да не спиете во просторија полна со уреди.

  • исклучете го рутерот од кабел кога не го користите
  • пред заспивање исклучете ги Wi-Fi програмите
  • не ставајте рутер во кујната или спалната соба
  • наместо бежични телефони, користете жичани