Истражувачот Стивен Оголски категоризирал четири типа на љубовни врски. Некои се караат, некои се сакаат едни со други, други само драматизираат, други се задоволни од врската затоа што се социјално активни …

Постојат парови кои се дружат едни со други и секогаш се подготвени за компромис, има и такви кои се за вљбени до ушите и постојано се караат. Истражувачите категоризираат четири типа на љубовни врски.

  • Вие сте во судир, но многу сте за вљубени

Исто така познати како парови кои раскинуваат одново и одново. Ако сте ваков вид двојки, вашата посветеност едни на други варира – малку се сакате едни со други, малку не. Малку е топло, малку е студено.

Конфликтот ве турка на другата страна, но тогаш страста ве обединува. Кога сте заедно, навистина сте заедно, но кога не сте, сигурно не сте. Сепак, постои одреден магнетизам што може да се дефинира и кој ве води до личноста за која сонувате, и покрај очигледните немири во вашата врска.

Овој вид луда, страсна романса можеби не е осудена на неуспех, но според истражувачот Стивен Оголски, таа можеби нема да биде одржлива на долг рок.

Ако вашето ниво на посветеност кон вашиот партнер падне кога се карате, ќе мора да размислите во одреден момент ако сакате да продолжите да живеете на тој начин.

  • 2. Драма, драма, драма …

Дали сте често со партнерот среде нов проблем? Ако поминувате повеќе време со свои пријатели отколку со него или неа, тоа е знак дека сте во „драмски однос“.

Според Оголски, овие парови имаат многу подеми и падови и нивната посветеност е многу потресена. Што точно значи тоа? Па, ако сте вид на личност која се фокусира на негативноста и дозволува други фактори надвор од вашата врска да влијаат на вашето мислење за вашиот партнер, тогаш ќе бидете фокусирани на други фактори околу вас, а не на вашата врска.

Почнувате да ги гледате дека работите се распаѓаат, а вие ја гледате врската во негативно светло и полека се откажувате.

Ако сте во драматична врска, можеби ќе сакате да ги преиспитате своите одлуки, затоа што луѓето во такви односи почесто раскинуваат.

  • Возраста не е важна

Зошто помладите мажи ги привлекуваат постарите жени? Им даваат слобода, простор, но и сексуално искуство

Двајцата сте социјално активни

Дали вашата совршена ноќ вклучува еден куп ваши заеднички пријатели? Дали социјалната активност станува центарот на вашата врска затоа што тоа го правите заедно, а не одделно?

Тоа е нешто што ќе ја зајакне вашата врска и ќе им донесе радост на двајцата.

Илустрација на убовта

На крајот, ќе бидете прилично стабилна двојка со високо ниво на среќа и пријателство, бидејќи вашиот партнер е исто така некој со кого уживате да излезете и да се дружите.

Ова е добра вест за вас, бидејќи долгорочно споделувате работи што ќе ја направат вашата врска да трае.

Вие сте фокусирани на вашиот партнер

Сакате да поминувате време со партнерот. Вие правите сè заедно, споделувате хоби и забавни моменти, а заради вашата посебна врска, ви се чини дека ќе имате многу посреќна врска во иднина.

Вие нема да дозволите надворешниот свет да влијае врз одлуките што ги донесувате и поверојатно е да зборувате за вашите проблеми едни со други и да бидете повнимателни.

Целта на категоризацијата на врските е да ви помогне да идентификувате каде сте моментално и каде сакате да бидете.

Значи, без оглед во која врска сте во моментов, знајте дека вашата среќа и посветеност едни на други во крајна линија зависи од двајцата вас, пишува Танго Танго.