Невладината „Сите сити“ организира донаторска акција „нахрани 10.000“ со која ќе се собира храна во градовите Скопје, Велес, Битола, Штип, Кочани и Гевгелија

Граѓаните храната ќе ја добиваат неделно или месечно во пакети,а дел од нив ќе ја подигнуваат сами на повеќе локации низ градовите и општините, а главно ќе бидат распоредени пред големите супер маркети и трговски центри, велат од асоцијацијата, наведувајќи дека храната која ќе биде донирана не треба да биде лесно расиплива.

Акцијата ќе се одржи утре од 10 до 18 часот.