Попладнево започна маршот за чист воздух, а почетна точка беше Министерството за животна средина и просторно планирање.

Протестирачите порачаа дека Владата не се занимава посериозно со проблемот кој е атомска бомба за Скопје и веруваат дека ќе испратат силна порака до надлежните институции.