Додека министерот за здравство денови непосрено пред Нова Година оди по клиники се слика и се рекламира дела сработил нешто, граѓаните го осудуваат. На граѓаните им беше доволно една година од негово министерување за да сфатат дека Филипче само го уништува здравствениот систем.

Граѓаните по социјалните мрежи се повеќе го изразуваат својот револт, а Филипче без ронка срам оди по клиники и вели дека се залага за подобро здравство и пожелува подобро здравство на болните луѓе.

Денес по социјалните мрежи се рашири еден ФБ статус каде револтиран граѓанин замолува да се престане со тензиии лажно пласирани информации за лични интереси.

Револтираниот граѓанин на ФБ пишува – „ Вака преваранти едни АЛЧНИ за пари:

1. ЛИЧНО сум вакцинирана против ХПВ, со две редовни вакцинации, со проверена крвна слика пред вакцинирање – поуредна здравје, што значи цврст и стабилен, јак имунитет. Воедно во тоа време лично бев маркетинг менаџер на кампањата за вакцинација, свесно ја поддржував и прифатив свесно да се вакцинирам!

Пред точно 2 години, ЛИЧНО ЈАС УРЕДНО ВАКЦИНИРАНАТА, имав 3 високоризични ХПВ типови, ЦИН2 поттикнат од ХПВ вирусот и тоа веднаш после пораѓај кога би требало гинеколошката слика да е брилијантна!

2. ЛИЧНО две години по ред се вакцинирав против сезонски грип, и двете зими, уредно вакцинирана со здрав имунитет, ОД КРЕВЕТ НЕ СТАНАВ и покрај секој можен грип што го фатив закачив и свински грип – за кој исто така ВАКЦИНИРАНА!

Така да тврдењево: “Поради се поголемиот број луѓе кои се скептични на вакцинирање, намалена е бројката на вакцинирани против сипаници, ХПВ, грип и уште неколку други болести.” драг мој Филипче, слободно да си го напикаш каде сакаш!

После овие одвратни и стрешни искуства НИКОГАШ на НИЕДЕН начин нема да ме натерате да верувам на вашиот бизнис со фармацијата и на скапаните вацини со богзнае какво потекло и квалитет! ЖИВИ И ЗДРАВИ ќе не умрете!

Престанете со скапаниве заплашувања, тензии, лажно-пласирани информации за лични интереси!

За морбилите: Едно дете ви е хоспитализирано, бидејќи има многу лош имунитет и се плашите да не прерасне во нешто пострашно. Другите дечиња си се дома и одлично си закрепнаа. НИКОЈ НЕ УМРЕ и НЕ НИ УМРЕЛ!

НИКОЈ НЕМА ДА ОДЛУЧИ ЗА МОЕТО ТЕЛО ДАЛИ ДА СЕ ВАКЦИНИРА ИЛИ НЕ, ЛИЧНО ПРАВО Е И ЛИЧНА ОДЛУКА!

А, се што ми се случи мене согласно вашите препораки за вакцинација, ви препорачувам да ви се случи на најмилите во семејството, да почуствувате на своја кожа како е, а одозгора на сите тие искуства уште некој дополнително да ве форсира!

Значи ниту зборувам од прочитани статии на интернет, ниту од youtube, ниту од рекла-казала, ниту од туѓи искуства (а ги знам лично премногу). ЗБОРУВАМ ИСКЛУЧИВО ОД МОИ ЛИЧНИ ИСКУСТВА, ДОКУМЕНТИРАНИ И ЗАВЕДЕНИ И КАЈ ВАС – слободно проверете ме и повикајте ме на разговор ако ви треба подетално испитување и информација“!!!

Можеби и ова ќе стигне до министерот да се освести дека евтин пиар не поминува кај револтираните граѓани, бидејќи до самиот министер ништо не стори за подобрување на здравствениот систем, туку тој се повеќе се залага да го уништи.