Рокот за исплата истече, следат кривични пријави за работодавачите кои затаија државна помош

Истече последната шанса за работодавачите кои затаија држава помош, да се спасат од кривични пријави и не ги исплатија парите на работниците. Новата ажурирана листа Управта за јавни приходи денеска ќе…

Истече последната шанса за работодавачите кои затаија држава помош, да се спасат од кривични пријави и не ги исплатија парите на работниците. Новата ажурирана листа Управта за јавни приходи денеска ќе ја испрати до Генералниот секретаријат.

Веќе во понеделник Генералниот секретаријат ќе поднесе пријави до Основното јавно обвинителство за оние кои до денеска не направиле исплата на плата.

Последната објавена листа заклучно со 4 август брои уште 413 работодавачи кој не исплатија пари на работниците, а земаа помош од државата.


Related Articles