Во текот на утрешниот ден со презентација на неколку реализирани активности и тоа што здружението го има остварено како цели во изминатиот период а е во контекст и за помош на лицата заболени од дијабетисќе се започне одбележувањето на утрешниот ден 14-ти Ноември како светски ден на дијабетисот. Здружението на лица заболени од дијабетис „Шеќерче – Lollipop“  во рамките на одбележувањето на светскиот ден на дијабетисот има и соодветна програма , која во текот на утрешниот ден ќе им биде презентирана на велешани

Освен презентацијата во рамки на одбележувањето на светскиот ден на ијабетисот ќе се одржи дебата на тема  „Семејството има дијабетес или Дијабетесот има семејство“, а ќе бидат доделени и призананија за сите активни партнери, соработници и донатори на Здружението.