Во последните 24 часа Регистрирани се 156 нови случаи на заболени од Ковид-19, по извршени 1.227 тестовио во изминатите 24 часа, соопшти Министерството за здравство, од кои 100 во Скопје.

Починаа 6 пациенти позитивни на Ковид-19, а излекувани се 29.

Со ова вкупниот број заразени во земјава се 4.820, излекувани се 1.865, а починале 222 лица.