Неодамна, научниот свет беше сериозно шокиран од неочекуваните вести после децении темелни истражувања – ЌЕЛАВОСТА СЕГА Е ИЗЛЕЧИВА!

Доктор A. Chan е кинески научник, родена во Америка која дипломирала на отсекот за Дерматологија при Школата за Медицина на Универзитетот Стенфорд. По нејзиното почесно дипломирање, Dr. Chan поминува повеќе од 20 години работејќи како Истражувачки Супервизор на Дерматолошки клинички испитувања насочени кон пронаоѓање на лек за бројни тешки кожни заболувања кои се сметале за неизлечиви. Едно од тие заболувања е ќелавоста – делумно или целосно отсуство на раст на косата.

После децениски тестирања на ефектите на различни состојки кои стимулираат растење на косата, Dr. Chan конечно ја открива единствената состојка која му недостигала на моќниот лек кој морал да се чува во тајност речиси 2 децении. Таа била екстремно ретката билка која расте единствено на неколку посебни места во целиот свет и нејзината дистрибуција и употреба биле строго забранети се досега. “Кога ќе се искомбинира со други лековити елементи, оваа билка буквално прави некаков вид на магија на скалпот – го покрива со ново порасната коса!”,објасни Dr. Chan за време на медицинската конференција со нејзините колеги која се одржа во Чикаго, САД.

После 20 години истражувања и клинички испитувања, Dr. Chan конечно излезе со уникатен лек кој лекува ќелавост. Нејзиниот феноменален производ помина бројни клинички истражувања и според научните проценки тој покажува 98.7% успешност во лечењето на ќелавоста и проретчената коса. Покрај тоа, растворот не само што “ја оживува косата” туку исто така и неизмерно го подобрува нејзиниот квалитет преку хранење на скалпот и целосно обновување на фоликулите на влакната, па косата почнува да расте погусто и за три пати побрзо, советуваат од health-magazine.net.