Повеќето работни места денес бараат осум часа седење пред компјутер односно неправилно држење на телото. Често забораваме дека ‘рбетот, како и мозокот, е дел од централниот нервен систем. Затоа, ако ‘рбетот не е здрав, ќе резултира со болка во грбот, слабост во рацете и нозете и отежнато дишење. Исправете го грбот додека одите. Ќе изгледате повисоки, посигурни, ќе дишите полесно и ќе го зголемите нивото на енергија во вашето тело.
Кога телото е во правилна позиција, притисокот врз ‘рбетот е минимален. За цврст грб, правете наменски вежби, околу 10 минути на ден.