Теренската вакцинација продолжува и во текот на утрешниот ден. Според најавите на Министерството за здравство, за сабота 24.07.2021 година, теренската вакцинација ќе се одвива во следните населени места:

Тетово – Речица, Г.Речица, М.Речица, Калник, Чифлик

Струга – Д.Белица, Враништа

Битола – Ѓавато, Маловиште

Берово – Смојмирово