Како да се измери O2 во телото?

„Целата хронична болка и болест е предизвикана од недостаток на кислород на клеточно ниво.”

Тестот O2 е најосновниот и многу точен здравствен тест. Клиничкото искуство покажува дека ова е веројатно најпознатиот тест на здравјето. Можете да користите тони додатоци во исхраната и супер-храна, да пиете рекинапитоци од билки, да вежбате јога неколку часа секој ден, но доколку нивото на кислород на вашето тело остане исто, ќе ги имате истите симптоми и ќе ви треба иста доза на лекови.

Седнете и одморете 5-7 минути. Комплетно опуштете ги сите мускули, вклучително и респираторните мускули.Оваа релаксација произведува природно спонтано издишување. Затнете го носот на крајот од оваа издишување и пресметајте го времето за задржување на здивот во секунди. Задржете го носот затнат додека не почувствувате потреба да дишете. Практиката покажува дека оваа прва желба доаѓа заедно со компулсивниот притисок врз дијафрагмата или движењето на голтање во грлото. (Телото ве предупредува, „Доста!“) Ако го пуштите носот и започнете да дишете во овој момент, можете да продолжите со вообичаениот начин на дишење (на ист начин како што дишевте пред тестот).

Не го задржувајте здивот премногу долго. Не треба да дишите силно или да ја отворите устата кога ќе го ослободите носот. Тестот треба да биде лесен и да не ви предизвика стрес.

Резултати од тестот

1-10 секунди – сериозно болни, критички и сериозно болни пациенти, најчесто хоспитализирани

10-20 секунди- болни пациенти со многу проблеми кои користат лекови на дневно ниво

20-30 секунди – лица со просечно здравје и обично немаат сериозни хронични здравствени проблеми

40-60 секунди – многу добро здравје

Над 60 секунди – идеално здравје кога многу заболувања се практично невозможни.