Во седиштето на Обединети нации во Виена пријавени се уште три лица заразени со новиот коронавирус, со што нивниот број се искачи на девет.

Тројца претставници на Меѓународната агенција за атомска енергија (МААЕ) се инфицирани со Ковид-19, соопшти информативната слжба на виенското седишта на ОН (УНИС).

Седиштето на ОН во Виена од почетокот на примена на мерката за ограничено движење поголемиот број на службеници работат од дома.