Вкупната бројка на ковид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 7244, бројката на оздравени пациенти е 3324, на починати е 351, а во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 3569. Денеска министерството за здравство регистрираше 120 новозаболени и 5 починати лица. Во моментов дистрибуцијата по градови е следна:

• Скопје 3487, активни 1941
• Куманово 805, активни 197
• Дебар 116, активни 64
• Штип 394, активни 160
• Прилеп 283, активни 53
• Тетово 789, активни 373
• Струга 274, активни 173
• Велес 198, активни 44
• Битола 63, активни 22
• Охрид 209, активни 180
• Кавадарци 21, активни 15
• Гостивар 173, активни 103
• Гевгелија 12, активни 3Струмица 17, активни 9 • Крива Паланка 17, активни 11 • Радовиш 4, активни 0 • Крушево 7, активни 3 • Кочани 75, активни 18 • Пробиштип 28, активни 17 • Демир Хисар 2, активни 1 • Македонски Брод 6, активни 4 • Пехчево 6, активни 2 • Берово 3, активни 0 • Валандово 6, активни 2 • Виница 4, активни 1 • Делчево 1, активни 0 • Кратово 5, активни 2 • Свети Николе 47, активни 42 • Кичево 49, активни 40 • Ресен 122, активни 84 • Неготино 21, активни 5.

Дистрибуцијата на активни случаи по општини Скопје, денеска изгледа вака(по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје)
• Чаир – 373
• Аеродром – 154
• Бутел – 167
• Гази Баба – 192
• Центар – 144
• Карпош – 158
• Сарај – 140
• Кисела Вода – 108
• Ѓорче Петров – 109
• Студеничани – 107
• Шуто Оризари – 91
• Арачиново – 50
• Илинден – 32
• Петровец – 17
• Чучер Сандево – 18
• Сопиште – 9
• Зелениково-8
• Странец – 2
• Нераспределен- 62